23948sdkhjf

Sockerbetor från Skåne levereras till Coca-Cola

Skånska sockerbetor blir till Coca-Cola i Jordbro
Från början av september till mitten av november är det skördetid för de skånska sockerbetorna. Betorna används för att framställa socker, sackaros, som sedan används i den Coca-Cola som produceras i Sverige.

Lokala leverantörer
Coca-Cola innehåller endast naturliga ingredienser och de skånska sockerbetorna är en viktig råvara. All dryck som produceras av Coca-Cola Enterprises i Sverige är tillverkad i Jordbro utanför Haninge och råvarorna kommer från lokala leverantörer.

– Sockret från Skåne håller hög kvalitet och vi är glada att inte behöva gå över ån efter vatten. Vi strävar alltid efter att hitta lokala leverantörer som kan erbjuda bra råvaror till våra drycker, säger Pierre Decroix, vd på Coca-Cola Enterprises i Sverige i ett pressmeddelande.

En miljon liter Coca-Cola varje dag
I Sverige odlas nästan omkring 97 procent av sockerbetorna i Skåne. Sockerbetorna sås tidigt på våren och växer fram tills de skördas på hösten. När sockerproduktionen går i gång i september har redan de första betorna tagits upp och upptagningen pågår oftast fram till mitten av november. Sockerproduktionen är däremot igång ända in i januari.

– Coca-Cola producerar över en miljon liter dryck om dagen i Jordbro som sedan distribueras över hela landet. Sockret som tillverkas av de skånska betorna fraktas till Jordbro med tåg, säger Pierre Decroix.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078