23948sdkhjf

Sverige, Danmark och England vann mejeritävling i Herning

Bornholms Andelsmejeri var det enda danska mejeriet på pallen när de tre vinnarna i Danish International Dairy Contest tillkännagavs den 5 november - Linköping vann också.
Danska mejerier fick en kamp, eftersom det skulle avgöra vem som producerar den bästa osten, det bästa smöret och den bästa konsumprodukten på årets upplaga av den Danish International Dairy Contest i Herning. Bornholms Andelsmejeri försvarade de danska färgerna genom att vinna ostkategorin med en 4 kg Danablu 60+.

Emellertid fanns vinnarna av både konsum- och smörkategorierna utanför landet. För första gången på 10 år blev Holstebro Mejeri slagen i smörkategorin, som i år vanns av Westbury Dairies Arla Foods med produkten ”Unsalted Butter” .

Svensk vinnare
I konsumkategorin vann en creme fraiche med soltorkad tomater och fetaost från Linköpings Mejeri Arla Foods. Mejerichef på Linköpings Mejeri Mette Toft var naturligtvis glad efter prisutdelningen:

"Jag tycker det är fantastiskt. Det är superbra att det inte alltid är Danmark som vinner och kan visa att vi också kan vara i Sverige. Det betyder verkligen något för de anställda på mejeriet att vi vinner denna utmärkelse. Det är ett kvitto på att vi gör det bra och att vi kan vara stolta över våra produkter."

Linköping tillverkar ett brett utbud av syrade produkter och specialiteter. Mejeriet har deltagit i Danish International Dairy Contest under flera år.

Mejeritävlingen var en del av det Danish International Food Contest där 1 400 matvaror från 14 länder ställdes ut under tisdag och onsdag i MCH Messecenter Herning .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097