23948sdkhjf

Fonseca vinnare av Gyllene Glaset 2013

Allt om Mat:s vinpris, Gyllene Glaset, går i år går till vinhuset José Maria da Fonseca.
Ett av Sveriges mest prestigefulla vinpris, Allt om Mat:s Gyllene Glaset, går i år till en av Wineagencys producenter, det portugisiska vinhuset José Maria da Fonseca. Mest kända är de för sitt vin Periquita Original som funnit på Systembolagets hyllor sedan 1971.

Juryn, som består av Allt om Mat:s vinprovargrupp, motiverar sitt val så här:


”För deras outtröttliga strävan att förena kvalitet och prisvärdhet, utan att ge avkall på identitet och ursprung.”

- Det betyder mycket för oss att få ett erkännande för det arbete vi lagt ner på att ge Sverige bra viner från vårt hörn av världen, säger chefsvinmakaren Domingos Soares Franco, i ett pressmeddelande. Han leder idag familjeföretaget tillsammans med sin bror António som är VD. Båda tillhör sjätte generationen av familjen Fonseca.

Priset delades ut i Stockholm i samband med Mitt Kök-mässan.

- Vi på The Winagency är mycket glada och stolta över att få representera Fonseca i Sverige, säger Ann Burgaz - VD, som hjälpt till att skapa succén med Periquita sedan många år.

José Maria da Fonseca
José Maria da Fonseca grundades i mitten av 1800-talet och var redan från starten ett företag som låg i framkant när det gällde det allra senaste inom vinhanteringen. Det gäller i högsta grad än idag och det är kombinationen av modernt vinhantverk och respekt för traditionen som skapat de internationella
framgångarna i mer än femtio länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188