23948sdkhjf

Vinnaren av Mack-SM utsedd

Mattias Vogel från Värmdö vinnare i Mack-SM 2013.
För elfte året i rad avgjordes idag Mack-SM, tävlingen som korar Sveriges mest nytänkande och näringsriktiga macka. De tävlande färdigställde 20 mackor var under den 45 minuter långa finalen som avgjordes på Mitt Kök-mässan i Stockholm. Bakom tävlingen står branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.

Mättande och nyttig
Tävlingsutmaningen var att skapa ett helhetskoncept, en kostnadseffektiv lunchmacka som är både mättande och nyttig. En expertjury bedömde mackorna utifrån kriterierna smak, utseende, nyttighet, nytänkande, samt effektiviteten i tillverkningen.

Efter juryns bedömning utsågs Mattias Vogel från Värmdö till segrare med motiveringen:
”Färgstark trendsättare med en bra kombination av syra, sötma och hetta på ett välarbetat bröd som framhävde färg och smak från fyllningen.”

– De matiga bidragen i årets Mack-SM visar att lunchmackan har blivit ett naturligt lunchalternativ för svenskarna. Mattias Vogel har verkligen lyckats med att ta fram en idé där helheten är både god, nyttig och mättande, dessutom en riktig fröjd för ögat. Det visar på stor yrkesskicklighet, säger Martin Lundell, VD på Sveriges bagare & konditorer, i ett pressmeddelande.

Segraren i Mack-SM vinner ett stipendium på 10 000 kronor att använda i branschrelaterat utbildningssyfte.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063