23948sdkhjf

Ny ledningsgrupp på Jordbruksverket

Jordbruksverket har fått ny ledningsgrupp.
Jordbruksverket har en ny ledningsgrupp med en viktig uppgift att fortsätta styra mot förenklingar för kundernas och landsbygdens bästa. Ledningsgruppen har ett samlat ansvar för Jordbruksverkets färdplan, som syftar till att kunna införa EU:s kommande nya politik inom jordbruk, landsbygd och fiske på ett så bra sätt som möjligt.

Färdplanen är ett initiativ från generaldirektör Leif Denneberg. Där pekas ett antal områden ut som särskilt viktiga att fortsätta utveckla, enligt ett pressmeddelande.

Färdplan för kundernas och landsbygdens bästa
– Färdplanen behövs nu när vi står inför stora EU-reformer som får stor påverkan på lantbruket och landsbygden. Vi fortsätter verka för förenklingar överallt, såväl i EU-arbetet som i vår egen verksamhet. När vi gör det ska vi sätta kunderna först och utgå från deras olika vardagar och behov. Genom detta arbetar vi för att se, utveckla och säkra landsbygden, där ett livskraftigt jordbruk är grunden för en levande och attraktiv landsbygd. Dessutom ska vi utveckla samverkan med andra myndigheter inom koncernen staten, samtidigt som vi själva uppfattas som en attraktiv myndighet att arbeta på, förklarar Leif Denneberg.

Ny ledningsstruktur och ledningsgrupp
För att genomföra färdplanen har Leif Denneberg beslutat införa en ny ledningsstruktur, som bland annat innebär en indelning i divisioner för bästa möjliga samverkan och helhetssyn mellan olika verksamheter inom myndigheten. En ny ledningsgrupp är också på plats för att leda genomförandet av färdplanen.

Göra det krångliga enkelt
Under hösten är Leif Denneberg ute på Förenklingsresan, en resa i lantbrukarnas vardag som Jordbruksverket genomför tillsammans med Lantbrukarnas Riksförbund, LRF.

– Resans mål är att göra det krångliga enkelt i lantbrukarnas vardag. Tillsammans med andra myndigheter och branschorganisationer vill vi bidra till trygghet och förtroende och åstadkomma förenklingar som verkligen märks, säger Leif Denneberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093