23948sdkhjf

Låga nötköttsvolymer inför grillsäsongen – ”hela branschen får ladda om”

Efterfrågan på svenskt kött ökar. Enligt köttaktörerna är det kedjornas emv som driver efterfrågan. Men inför sommaren kommer tillgången inte att vara på samma nivå som tidigare år.
Bristen på framför allt svenskt nötkött började märkas redan vid jul och nyår och har fortsatt under det här året.

– Det som hände första kvartalet 2025 var att vi tappade totalt sett i Sverige 15 procent i slaktad volym jämfört med året innan. Det har föranlett en stor brist, och det är flera faktorer som har påverkat, säger Thomas Östlund, vd Pr...
Vill du få åtkomst till allt?
Prova 30 dagar för 0 kr.
Inga bindningstider eller kortuppgifter krävs.
Prova nu
Köp en prenumeration
Utforska våra prenumerationslösningar och välj den som passar dina behov.
Välj din prenumeration
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078