23948sdkhjf

Innventias pappersförpackning vinner Plastovationer Award

Innventia tog hem priset i kategorin Bio på årets Plastovationer Awards.
Den expanderande och självöppnande matförpackningen Sustainable Expanding Bowl vann priset inom kategorin Bio vid årets utdelning av årets Plastovationer Awards den 13 november i samband med mässan Elmia Subcontractor i Jönköping, enligt ett pressmeddelande.

Plastovationer Awards delas ut i fem kategorier: Plastovationer, Produktutveckling, Komposit, Bio och Energieffektivisering. Innventia får priset i kategorin Bio för att tillsammans med designstudion Tomorrow Machine ”ha skapat ett spännande framtidskoncept i form av en självexpanderande förpackning för frystorkad mat. Genom att utnyttja de unika egenskaperna hos Innventias mekanoaktiva biomaterial låter man gammal och ny teknik mötas i ett innovativt gränsöverskridande. Resultatet är en elegant förpackningslösning med ett brett användningsområde.”

– Vi är jätteglada och stolta! Detta är ännu ett tecken på att våra nya material från skogen vinner mark inom helt nya områden och branscher, säger Catharina Ottestam, chef för affärsområde Packaging Solutions.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079