23948sdkhjf

Coop tilldelas Årets Lyft i Småland 2013

Coop tilldelas Årets Lyft i Småland för sin satsning på järnvägstransporter.
Copp blev vinnaren av transport- och miljöpriset Årets Lyft Småland. Coop prisades för deras satsning på att kombinera trafikslag i sina transporter. I och med det fick man en bekräftelse på flera års arbete där företaget visar att livsmedelstransporter på järnväg fungerar. Priset tilldelades av Minoo Akhtarzand, ordförande i Godstransportrådet Småland och tillika landshövding i Jönköpings län. Det gjordes vid Godstransportrådets seminarium om framtidens transporter i Kalmar.

- Genom att visa en tro på järnvägen och miljön och dessutom bevisa att ett upplägg med tidspressade livsmedelstransporter fungerar, så väl ekonomiskt som i hela kedjan från järnväg till lastbil och vidare ut till kunderna i Småland - detta gör Coop till en värdig vinnare av Årets Lyft, säger Godstransportrådet Smålands ordförande Minoo Akhtarzand i ett pressmeddelamde.

Investerat
Coops tåg trafikerar sträckan Helsingborg i Skåne och Bro i Mälardalen. Ett viktigt stopp görs i Alvesta. Där lyfts trailrarna av och dras med dragbil till Växjö för vidare samordning med andra godsflöden i Småland, exempelvis ICA:s leveranser i samma område.

- Vi har bland annat investerat i 92 lyftbara trailers som alla är utrustade med temperaturaggregat och GPS. Vi vill med vårt upplägg visa våra kunder att vi tillsammans med dem kan göra både ekonomisk och ekologisk nytta, berättar Kjell Håkansson på Coop.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093