23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Fler väljer KRAV-märkt julskinka

Fler restauranger serverar KRAV-märkt julskinka.

Nästan dubbelt så många KRAV-märkta restauranger serverar KRAV-märkt julskinka i år jämfört med förra året. Förra året valde nio KRAV-märkta restauranger att servera KRAV-märkt julskinka. Hittills i år är antalet 17.

Stor skilland

Gunnebo Kaffehus & Krog, Gunnebo slott utanför Göteborg är en av de KRAV-märkta restaurangerna som tycker att det är stor skillnad mellan KRAV-märkt julskinka och annan julskinka.

– KRAV-märkt julskinka har mer och trevligare smak och köttet är mörare och finare, säger Patrik Sewerin, köksmästare på Gunnebo slott i ett pressmeddelande.

– Vi vill köpa kött från grisar som haft det väldigt bra, fortsätter Patrik Sewerin.

Dessutom uppskattar Patrik Sewerin att KRAV-märkt skinka inte innehåller tillsatt nitrit, till skillnad från vanlig och EU-ekologisk julskinka.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.103