23948sdkhjf

ICA Gruppen säljer bolag

ICA Gruppen utvärderar sina portföljbolag och finansiella mål .
Mot bakgrund av ICA Gruppens förvärv av resterande aktier i ICA våren 2013 har styrelsen sett över koncernens finansiella mål samt utvärderat de fem portföljbolag som bolaget äger vid sidan av ICA-verksamheterna. Resultatet av utvärderingen innebär att Forma, Kjell & Company och Cervera kan komma att avyttras, medan Hemtex och inkClub bedöms ha förutsättningar att bidra till kärnverksamheten och därmed behålls med oförändrat ägande, enligt ett pressmeddelande.

Finansiella mål
ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med en tydlig strategi för lönsam tillväxt. Koncernens finansiella mål ska säkerställa att ICA Gruppen långsiktigt skapar värde för aktieägarna och spegla koncernens inriktning mot den stabila dagligvaruhandeln.

- Vi har tydligt fokus på fortsatt tillväxt med god lönsamhet. Ett starkt kassaflöde och sund kapitalstruktur skapar utrymme för framtida utdelningar och investeringar, säger ICA Gruppens vd Per Strömberg.

Utvärdering av portföljbolag och ny non-food-strategi
ICA Gruppens utvärdering av de fem portföljbolag som koncernen äger vid sidan av ICA-verksamheterna har gjorts parallellt med utformningen en ny non-food-strategi för koncernen.

- Vi har parallellt med utvärderingen av portföljbolagen tagit fram en ny non-food-strategi. Non-food är ett viktigt komplement till vårt dagligvaruerbjudande och ett område vi ser möjlighet att växa inom, säger ICA Gruppens vd Per Strömberg.

ICA Gruppens strategi för non-food syftar primärt till att stärka konkurrenskraften i koncernens stormarknadskoncept och i ett framtida online-erbjudande. Övergripande handlar det om att kontinuerligt förnya och utveckla sortimentet samt att förstärka erbjudandet inom utvalda varukategorier inom non-food och att göra dem till så kallade attraktionssortiment. Inom Maxi ICA Stormarknad är det ICA Sverige centralt som driver och äger non-food-avdelningen i butiken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08