23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Rapport: Dryckesbranschen stärker hållbarhetsarbetet – ”finns tydligt fokus”

Enligt Sprit & Vinleverantörsföreningens nya hållbarhetsrapport har branschen tagit stora kliv inom klimat, socialt ansvar och styrning. Majoriteten av företagen har klimatmål i linje med EU:s krav och arbetar aktivt för biologisk mångfald och ansvarsfulla värdekedjor.

Sprit & Vinleverantörsföreningen (SVL) släpper en ny hållbarhetsrapport, som visar att branschen har tagit tydliga steg framåt inom klimat, socialt ansvar och styrning. 

74 procent av medlemsföretagen har klimatmål i linje med EU:s mål om 55 procents utsläppsminskning till 2030, och 70 procent siktar på nettonoll till 2050. Dessutom har 78 procent en konkret åtgärdsplan på plats.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.032|