23948sdkhjf

Kavli i nytt samarbete med Valora Trade Sweden

Kavli och Valora Trade Sweden inleder nytt samarbete.
Kavli presenterar ett nytt samarbete med Valora Trade Sweden AB för varumärket Carlshamn Mejeri mjölkfria produkter för Foodservice-marknaden, enligt ett pressmeddelande. Kavli förvärvade i våras Raisios produktområde mjölkfritt med varumärkena Carlshamn Mejeri och Soygurt®. Carlshamn Mejeri är ett mycket framgångsrikt varumärke inom mjölkfritt och är idag marknadsledare inom Soygurt® och totalt trea på den svenska dagligvarumarknaden.

Nordisk satsning
Produkterna tillverkas i Åbo och Kavli kommer genom förvärvet göra en stor, nordisk satsning på segmentet. Carlshamn Mejeri mjölkfria sortiment består av kvalitetsprodukter baserade på soja, havre och ris.

För att utnyttja marknadspotentialen på Foodservice har Kavli valt att samarbeta med Valora Trade för säljbearbetning av den svenska foodservicemarknaden. Från den 1 februari, 2014 kommer Valora Trade att hantera fältsälj- anbuds- och kedjekundsbearbetning. Kavli kommer fortsatt att hantera order, fakturering, grossistkontakter, kampanjbokningar.

- Vi ser en stor potential för vårt Non Dairy sortiment på foodservicemarknaden och genom samarbetet med Valora ska vi ta tillvara på denna, säger Sten Lundell Sörensen, Sales Manager Food Service & Industry.

- Valora Trade Sweden ser fram emot samarbetet där vi redan säljer Carlshamns matfettprodukter, vi är övertygade om att Carlshamns Non Dairy produkter har stora tillväxtmöljigheter och tillsammans med Carslhamns matfettsortiment kan vi tydliggöra varumärket med kraft, menar Valoras Otto Fitinghoff, Commercial Manager Foodservice
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094