23948sdkhjf

Ny VD för KF

Tommy Ohlström blir ny VD för Kooperativa Förbundet.
Styrelsen i Kooperativa Förbundet (KF) har utsett den nuvarande förbundsdirektören Tommy Ohlström till VD i KF. Han kommer att ha ett särskilt ansvar för förbundsutveckling och ägarstyrning.

Förändringen sker mot bakgrund av att det nya bolaget Coop Sverige AB sedan den 1 januari styr och samordnar dagligvaruverksamheten inom Coop. VD för Coop Sverige blir som tidigare aviserats Sonat Burman Olsson som närmast kommer från en roll som finansdirektör och vice vd för ICA gruppen AB.

Renodlad ägarorganisation
Genom förändringarna blir KF en renodlad ägarorganisation med fokus på ägarstyrning och förbundsutveckling.

– Tommy Ohlström har haft en mycket viktig och drivande roll i arbetet som ledde fram till samarbetsavtalet och Coop Sverige AB och han har därmed knutit starka band till de konsumentföreningar som äger KF. Det är både glädjande och logiskt att Tommy tar över rollen som vd för KF när förbundets uppdrag nu förändras och utvecklas, säger Anders Sundström, styrelseordförande för KF samt Coop Sverige i ett pressmeddelande.

– Jag är mycket glad över uppdraget som vd för KF, där jag bland annat kommer fortsätta arbetet att tillsammans med konsumentföreningarna utveckla verksamhet och ägarstyrning, säger Tommy Ohlström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14