23948sdkhjf

Nordic Sea Winery i Simrishamn öppnas

Nordic Sea Winery på Österlen är nu officiellt öppet för allmänheten.
Genom att öppna Nordic Sea Winery för besökare vill Oenoforosgruppen tillmötesgå det stora intresse som finns hos allmänheten för vinproduktion, enligt ett pressmeddelande. Nordic Sea Winery blir ett unikt besöksmål på Österlen. I den ekfatsformade restaurangen finns en vinlista med ett 60-tal viner som kan provas på glas och ytterligare ett par hundra viner på flaska. Menyn består av ett antal väl utvalda rätter med internationella och svenska råvaror.

Viner med hög kvalité
Syftet med att förlägga produktionen till ett eget vineri i Sverige är att skapa viner av ännu högre kvalitet. På Nordic Sea Winery kan vinet följas och kontrolleras genom varje moment i produktionskedjan. På vineriet finns hög kompetens och lång erfarenhet, här arbetar fem personer i det ultramoderna laboratoriet med uppföljning, analys och utveckling, fem internationella och erfarna vinmakare, en kvalitetsingenjör samt en kvalitetschef. Vineriet är byggt för att klara såväl Sveriges stränga livsmedelsregler som internationell standard och granskning.

Under invigningen höll Skånes landshövding Margareta Pålsson samt Simrishamns kommunalråd och ordförande Anders Johnsson tal. Båda underströk den stora betydelse Nordic Sea Winery utgör för regionen. De räknar med att Nordic Sea Winery blir en populär besöksattraktion.

- Att Nordic Sea Winery dessutom redan är en av de största arbetsgivarna i Simrishamns kommun är fantastiskt, uttryckte landshövdingen Margareta Pålsson entusiastiskt för de 160 personer som hade samlats till invigningen.
Läs mer om: vin
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082