23948sdkhjf

Pågen mångmiljoninvesterar

Pågen investerar 50 miljoner för att baka klimatsmart.
Pågen investerar 50 miljoner på att bygga om bagerierna i Malmö och Göteborg. Syftet är minska klimatpåverkan och baka ännu mer energisnålt. När projektet är klart kommer det att minska bageriernas totala koldioxidutsläpp med minst 15% per år.

Energibesparingsprojekt
Energibesparingsprojektet omfattar ett antal olika åtgärder, som att återvinna energin från hela bageriprocessen – ugnar, kompressorer, kylmaskiner och frånluftsventilation, och att byta ut belysning, ventiler, pumpar och annan utrustning till mer energieffektiva alternativ och mera miljövänliga system.

- Vi vet redan att bröd har en relativt liten påverkan på klimatet jämfört med andra livsmedel, särskilt bröd som bakats i stora bagerier. Genom att på det här sättet minska utsläpp och miljöpåverkan i våra egna bagerier kan vi minska brödets redan låga klimatpåverkan ännu mer, säger Pågens VD Tørk Furhauge i ett pressmeddelande.

Djurfoder av brödrester
För att bidra till ett minskat matsvinn arbetar Pågen sedan länge med att omvandla osålt bröd och överbak till egenproducerad jäst och djurfoder. Att investera i ombyggnationer av bagerierna blir ytterligare ett viktigt steg i företagets miljöarbete.

Ombyggnationerna förväntas vara klara 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.312