23948sdkhjf

Kavli förvärvar Svenska Smakupplevelser

Kavli fortsätter att växa med Eriks Såser.
Kavli förvärvar Svenska Smakupplevelser med det populära premiumvarumärket Eriks Såser, uppkallat efter stjärnkocken och krögaren Erik Lallerstedt. Svenska Smakupplevelser tillverkar och distribuerar också Max Hamburgerdressing på dagligvarumarknaden. Genom förvärvet tar Kavli på allvar klivet in i färskvarusegmentet och förstärker dels sin portfölj inom såser och dressingar, dels sin position i dagligvaruhandeln och inom food service.

Starkt varumärke
Eriks Såser är det näst starkaste varumärket när det gäller kylda såser och nummer ett inom kyld dressing. Max Hamburgerdressing har på kort tid etablerat sig som nr 2 inom segmentet hamburgerdressing efter Kavli Hamburgerdressing och har en mycket stark utveckling. Förvärvet är en del i Kavlis fortsatta ambition att växa i tillväxt- och konsumentdrivna kategorier som ligger nära nuvarande sortiment.

- Vi har en tydlig tillväxtambition och förvärvet av Svenska Smakupplevelser med premiumvarumärket Eriks och Max Hamburgerdressing är ett perfekt komplement till vår övriga portfölj och ett sätt att förstärka vår position inom den kylda sektorn. Deras fokus på god smak, hög innovationstakt, svensk rapsolja och andra svenska råvaror är något som uppskattas av konsumenterna som i allt större utsträckning väljer kylda, färska produkter av hög kvalitet, säger Gerhard Bley, VD för Kavli Sverige i ett pressmeddelande.

Nöjda med affären
Även hos säljaren Svenska Smakupplevelser är man nöjd med affären.

- Det tog inte lång tid innan sympati väcktes för fina Kavli med sympatiske Gerhard Bley i spetsen. Jag ser mycket fram emot en gemensam framtid och kanske mina vildaste drömmar om nya såser och ytterligare gastronomi får utvecklas till verklighet, säger Erik Lallerstedt, delägare iSvenska Smakupplevelser.

- Vi som grundat Svenska Smakupplevelser har tagit företaget så långt vi kan med våra finansiella förutsättningar. Det känns tryggt att Kavli med sin soliditet och omfattande industriella erfarenhet tar vid nu, de kommer att kunna utveckla affären på ett sätt som vi själva inte hade klarat, säger Fredrik von Essen, grundare och f d VD, Svenska Smakupplevelser.

Segmentet kylda såser har vuxit med ca 11 procent per år de tre senaste åren och bedömningen är att både kylda såser och dressingar fortsatt kommer ha en mycket stark tillväxttakt de kommande åren. Kavli räknar med en årsomsättning på ca 850 miljoner SEK efter förvärvet. Köpet genomförs den 1 augusti 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078