23948sdkhjf

Ben & Jerry’s i samarbete med Barista

Ben & Jerry’s vässar sitt kafferbjudande genom samarbete med Barista Fair Trade Coffee.
Nu breddar Ben & Jerry´s glassbar sitt erbjudande genom att införa Baristas Fairtradecertifierade specialkaffekoncept. Inledningsvis öppnar ett pilotprojekt i Kalmar den 27 november, men ambitionen är att kunna utöka samarbetet i hela Norden.

– För Ben & Jerry’s är det viktigt att samarbeta med andra företag och leverantörer som också värdesätter etiska ambitioner kombinerat med produktupplevelser i superpremiumklass. Det känns därför mycket spännande att nu inleda ett nära samarbete med Barista Fairtrade coffees specialkaffekoncept, som kommer lyfta kaffe- och materbjudandet, säger Anna Sandgren, Nordenchef för Ben & Jerry’s i ett pressmeddelande.

Barista är Skandinaviens första coffee shop med 100% Fairtradekaffe och har vid flertalet tillfällen uppmärksammats med utmärkelser för såväl produktkvalitet och som sin etiska syn.

– Nu kan vi öka volymen ekologiskt och Fairtrade ytterligare och tack vare vårt samarbete i Kalmar räknar vi med att ytterligare 50 barn ska kunna börja FN-skolan i Etiopien. Vanligtvis driver Barista Fair Trade Coffee enheter i egen regi för att säkerställa den etiska ambitionen, men med Ben & Jerry’s har vi en partner med liknande värderingar och då är potentialen enorm, säger Björn Almér, Barista Fair Trade Coffees grundare och styrelsemedlem i FN-fonden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.135