23948sdkhjf

HKScan omstrukturerar produktion i Danmark

HKScan planerar att omstrukturera sin produktionsstruktur i Danmark.
HKScan strävar efter att förbättra sin operativa effektivitet genom att omstrukturera sin produktionskapacitet i Danmark, där koncernen har produktionsanläggningar i Vinderup och Skovsgaard. Omstruktureringen innebär att slakt och styckning av fjäderfä kommer centraliseras till den moderna produktionsanläggningen i Vinderup där investeringarna och återuppbyggad av anläggningen de senaste två åren nu är färdiga. Gjorda förbättringar har ökat HKScans slakt- och styckningskapacitet, vilket resulterat i överkapacitet.

Personalneddragningar
Förpackning av produkter och lagerhållning kommer att fortsätta ske i Skovsgaard. Omstruktureringen beräknas vara klar i slutet av mars 2015 och kommer resultera i en personalminskning på totalt cirka 85-95 medarbetare. Fackliga förhandlingar kommer påbörjas den 6 januari 2015.

Omstruktureringen beräknas ge en årlig kostnadsreduktion och lönsamhetsförbättring på ca 5 miljoner euro, vilket inkluderar effektiviseringsåtgärder i samband med omstruktureringen av produktionen.

- Vi måste anpassa vår produktionskapacitet till den rådande marknadsefterfrågan. Kostnadsminskningar behövs likväl. Vi vill få vår danska verksamhet i balans, efter ombyggnaden till följd av branden i juni 2012, och börja investera i tillväxtmöjligheter. Vi är övertygade om att med hjälp av en ny produktionsstruktur, vi kan förbättra vårt kapacitetsutnyttjande, uppnå en konkurrenskraftig kostnadsbas och skapa nya möjligheter till lönsam tillväxt. HKScan fortsätter att utveckla och investera i den danska verksamheten och produktionen , säger Anders Jeppesen Jensen, General Manager för HKScan Danmark A/S i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078