23948sdkhjf

Dalblads fabrik kan stängas

Midsona inleder fackliga förhandingar i syfte att stänga tillverkningsenheten för Dalblads produkter i Stenkullen.
Ett definitivt beslut om stängning av tillverkningsenheten för Dalblads produkter kommer att fattas efter att de fackliga förhandlingarna slutförts.

Enheten har idag 13 anställda inom produktion, lager och administration. Produktion och lager planeras outsourcas, medan administrationen kommer att samordnas med koncernens verksamhet i Malmö.

Strategiskt beslut
Förslaget är i linje med Midsonas strategi att fokusera på att utveckla starka varumärken inom hälsa och välbefinnande. Midsona arbetar redan framgångsrikt med outsourcad produktion för alla övriga varumärken i koncernen.

- Det har varit ett svårt beslut att fatta men förutsättningarna för egen kostnadseffektiv produktion har inte funnits. Vi får efter genomförandet av föreslagna åtgärder bättre möjligheter att fokusera på att utveckla varumärket Dalblads som haft stora framgångar och bland annat blivit marknadsledande i dagligvaruhandeln under 2014, säger Midsonas koncernchef Peter Åsberg i ett pressmeddelande. Vi skall nu göra vårt yttersta för att hjälpa de anställda som berörs av den planerade nedläggningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079