23948sdkhjf

Nytt krismöte för att rädda mjölkbönder

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht bjuder in till möte om den kris som svenska mjölkbönder befinner sig i efter att världsmarknadspriserna för mjölk under en längre tid har sjunkit.
Förra veckan aviserade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) ett möte för representanter för mjölkbönder, mejerisektorn, banker och konsumenter för att gemensamt överbrygga problemet med den akuta bristen på lönsamhet för mjölkbönder i Sverige.

- Det är bra att landsbygdsministern inser hur bekymmersam situationen är för mjölkbönderna samtidigt som han ser potentialen i svensk mjölkproduktion. Vi tackar för inbjudan och tar med oss det åtgärdsprogram som vi har jobbat med sedan i höstas. Egentligen är det bara för politikerna att sätta igång och genomföra de åtgärder som vi har förberett, säger Palle Borgström, ordförande i LRF Mjölkm i ett pressmeddelande.

Med anledning av mjölkkrisen anordnades även den 15 januari ett riksdagsseminarium av riksdagsledamoten Magnus Oscarsson (KD) som uppmärksammade situationen för svensk mjölk och de svenska mjölkbönderna. Magnus Oscarsson vill tillsätta en mjölkkriskommission.

- Det är hoppingivande att både regeringen och oppositionen förstår allvaret, säger Palle Borgström. Nu gäller det att den insikten också leder till snabba insatser om vi vill ha några mjölkbönder kvar i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157