I veckan lanserade VM-konditorn Mattias Ljungbergen på Tössebageriet en semmelwrap. Den nya semlan har blivit en succé och nyheten har spridit sig snabbt i sociala medier.
– 99,9 procent av reaktionerna har varit positiva, och folk säger att de åker långt för att komma och äta den. Sen finns det väl en klick konservativa människor som inte ens smakat den, men det är omöjligt att tillfredsställa alla, säger Ljungberg till Nyheter 24.
Ett företag i Trollhättan har hakat på trenden med en ny form av den klassiska semlan, men istället för wrap lanserar de en korv med bröd-semla.
- Idén föddes i morse när vi stod och läste om den här wrapsemlan från Stockholm. Vi tänkte att vi skulle testa en egen variant. Det bara poppade upp att vi testar att göra en semla som ser ut som korv med bröd i stället, kommenterar konditorn Mikael Ekman till P4 Väst.
Under onsdagen hade trollhättekonditoriet sålt över 200 korv med bröd-semlor.