23948sdkhjf

Risenta köps av Paulig Group

Risentas vd: "Vi hade egentligen ingen tanke på att sälja Risenta".
Paulig Group, vars verksamhet omfattar kaffe, kryddor och matkoncept från olika håll i världen, förvärvar Risenta. Under de senaste sex åren har Risentas omsättning mer än fördubblats och år 2014 omsatte företaget 281 miljoner kronor.

- Vi är väldigt imponerade över det fina arbete som Risentas ägare och medarbetare har gjort genom åren, säger Paulig Groups koncernchef, Jaana Tuominen i ett pressmeddelande.

Personalen följer med
Att Risenta blir en del av Paulig Group medför inga personalförändringar. De 34 anställda inom Risenta övergår i Paulig Groups tjänst. Varumärket Risenta står kvar på produkterna. Företagets nuvarande vd och huvudägare, Alex Tengvall, fortsätter att leda verksamheten som en självständig enhet och han rapporterar till koncernchef Jaana Tuominen.

- Vi hade egentligen ingen tanke på att sälja Risenta och det var inget lätt beslut. Men då vi fick frågan av Paulig Group insåg vi att det här är en ypperlig möjlighet för företaget att utvecklas vidare. För oss var det viktigt att Paulig-koncernen är familjeägt smakfokuserat företag, som har ett långsiktigt sätt att driva verksamheten på, säger Alex Tengvall.

Koncernen är än idag familjeägd och huvudkontoret ligger i Helsingfors. Koncernen har verksamhet i 15 länder i Europa och företagets produkter säljs i mer än 40 länder
Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095