23948sdkhjf

Saltå Kvarn storinvesterar

Saltå Kvarn investerar i en ny packlinje för 16 miljoner kronor.
Med en ny helautomatiserad packlinje ökar Saltå Kvarn nu kapaciteten. Investeringen är en av de största Saltå Kvarn gjort under senare år och uppgår till cirka 16 miljoner kronor. Den nya packlinjen är sammansatt av olika maskiner som fyller påsar, försluter och lägger produkterna i kartonger, samt en flexibel robot som kan hantera alla de olika kvarnprodukterna och lägga dem på pallar för leverans.

– Vi satsar på det här för att kunna koncentrera oss på det vi är bra på, dvs skonsam och hantverksmässig matförädling. Nu kan vi lägga ännu mer tid på sådant som skapar mervärde, exempelvis rosta flingor och blanda müsli osv, samtidigt som vi får ökad kapacitet, säger kvarnchef Lisa Trolle i ett pressmeddelande.

I kvarnen produceras idag 78 spannmålsprodukter av olika slag i en total volym av 4500 ton per år. Den nya packlinjen är viktig för att kunna möta den kraftigt ökade efterfrågan på ekologiska matprodukter som Saltå Kvarn och övriga eko-Sverige idag upplever. Förpackningsprocessen har efter många års ökning i produktionen blivit en flaskhals hos Saltå Kvarn. Den nya packlinjen innebär bättre arbetsmiljö, bland annat genom att alla monotona lyft är borta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078