23948sdkhjf

Zoégas investerar ytterligare i Kenya

Nestlé, där bland annat Zoégas ingår, förnyar sitt omfattande hållbarhetsarbete i Kenya.
Under de kommande tre åren utbildas 42 000 kaffebönder i hållbar och produktiv odling, en investering på nästan 4 miljoner kronor. Arbetet är en fortsättning på tidigare insatser som mer än fördubblat skördarna för tusentals bönder och försett dem med sjukdomsresistenta kaffesorter med högre avkastning.

En av anledningarna till den massiva satsningen nu är också att kaffeskörden i Kenya fortsätter att minska trots att efterfrågan ökar. Från och med den 31 december 2015 är målsättningen att allt kaffe i Zoégas blandningar ska vara vara hållbart odlat.

– Den kenyanska kaffeindustrin är i stort behov av en mer hållbar utveckling. Nestlés initiativ med Nescafé Plan är ett led i detta. Jag har haft möjlighet att besöka initiativen i centrala Kenya och är imponerad av den ökade kaffeproduktionen, vilken så klart resulterar i en ökad inkomst för bönderna vilket i sin tur förbättrar deras försörjningsmöjligheter, berättar Roberio Silva, Executive Director, International Coffee Organisation i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078