23948sdkhjf

LRF välkomnar statliga lånegarantier

"Regeringen visar att de tar den akuta situationen på allvar", säger Palle Borgström, LRF.
Palle Borgström, ordförande i LRF:s mjölkdelegation, välkomnar landsbygdsministerns besked om att regeringen kommer att kunna erbjuda en del av de hårt pressade mjölkföretagarna en statlig lånegaranti.

– Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och hans medarbetare visar att de tar den akuta situationen på allvar och att de värdesätter svensk mjölkproduktion. Det visar också att regeringen förstår att det är orimligt att enskilda företagare ensamma får bära kostnaden för handelsrestrektionerna mellan Ryssland och EU, säger han angående måndagens besked från regeringen, i ett pressmeddelande.

Helena Jonsson, ordförande i LRF, säger att hon ser fram emot en fortsatt dialog om hur konkurrenskraften för den svenska mjölkproduktionen ska kunna stärkas på lång sikt.

– Det finns fler åtgärder som är viktiga att genomföra för att svenska lantbruksföretag på sikt ska ha en produktion med hög djuromsorg och miljöhänsyn och samtidigt vara konkurrenskraftiga internationellt. Det är ett måste på en alltmer global marknad, säger hon i samma pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047