23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Göteborgskrog gör nyttiga bakverk till lopp

Tillsammans med Risenta ska de tillverka energisnacks till Göteborgsvarvet.

Som sponsor för halvmarathon-loppet Göteborgsvarvet 2015 tar Risenta – i samarbete med hälsorestaurangen Happy M Kitchen i Göteborg – fram den officiella energibaren.

Varvet-baren är både gluten- och mejerifri och späckad med proteiner, nyttiga fetter och energi.

– Vi har tagit fram receptet här i restaurangen och använder oss av råvaror från Risenta, säger Marie Butler, grundare Happy M Kitchen, till Food Supply.

Receptet består av mixat mandelmjöl, rismjöl, rissirap och kakao, mandelmjölk, chia- och hampafrön samt pumpakärnor.

– Det är som en sportig variant på en brownie, berättar Marie Butler, och fortätter:

– Våra kockar kommer att få lägga manken till nu innan loppet, för vi kommer inte ta in någon extra förstärkning till tillverkningen.

Risenta relanseras

Energibaren kommer att serveras i Risentas tält i start- och målområdet.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.093