23948sdkhjf

Pågen tappar försäljning i Norge

Bolaget riskerar att drabbas ytterligare av Coop Norges uppköp av Ica Norge. "Vi ser ljus på framtiden", säger Pågens kommunikationschef.
Bagerikoncernen Pågen upplevde ett försäljningstapp på nästan 30 miljoner kronor under 2014. Huvudorsaken tros vara att bolaget har en alltmer anonym plats i de norska matbutikerna – framför allt i NorgesGruppen-ägda butikshyllor som har norska Bakers som sin primära leverantör. Det skriver norska Finansavisen.

Läget är nu oklart för vad som kommer att hända med Pågens försäljningssiffror i grannlandet efter att Coop Norge har köpt upp Ica Norges butiker. Coop prioriterar nämligen brödtillverkaren Goman som ägs av Coop Norge, medan Ica saluförde hela Pågens sortiment.

Boel Lagerwall, kommunikationschef på Pågen, säger till Food Supply att det i nuläget är förtidigt att sia om en eventuell minskad brödförsäljning i de norska butikerna.

– Även om vi hade ett par tuffa år 2013 och 2014 så ser vi ljust på framtiden, och det är en spännande utveckling som vi nu följer i och med uppköpen.

Boel Lagerwall berättar att norrmän mest äter grovt bröd, men att det också finns ett intresse för andra brödsorter.

– Vi erbjuder alternativ till deras traditionella bröd, och vi förpackar även våra bröd i praktiska påsar som inte är så vanligt bland norska brödproducenter. Vi tänker positivt och har uppfattningen att man kan välja olika bröd för olika tillfällen.

Enligt Finansavisen kommer Pågen i veckan att att träffa Coop Norge för att diskutera framtiden.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078