23948sdkhjf

Oppigårds börjar tappa på burk

I samband med nya större lokaler kan bryggeriet utöka från flask- och fat-tappning till burktappning.
Bryggeriet Oppigårds i Hedemora kommer i samband med nya större lokaler – som väntas stå klara till hösten 2016 – att kunna tappa öl på burk, brygga lageröl samt, inte minst, brygga betydligt större volymer.

Food Supply har tidigare skrivit om att Oppigårds bygger en ny produktionsanläggning på runt 2000 kvadratmeter.

– Just nu har vi en produktion på runt 1,5 miljoner liter öl per år. När vår nya produktionsenhet står klar räknar vi med att kunna brygga minst det tredubbla, säger Björn Falkeström, ägare av Oppigårds, till Food Supply.

I samband med en ökad produktion kommer antal anställda antagligen att behöva utökas.

– Redan från att vi började bygga ut, hösten 2013, har vår personalstyrka ökat från 8 personer till 16, men vi kan tänkas behöva anställa ännu fler framöver, uppger Björn Falkeström.

Oppigårds lanserar även en folköl lagom till sommaren en folköl med en alkoholstyrka på 3,5 procent. Ölet kommer att säljas på utvalda livsmedelsbutiker runt om i Sverige. Först ut är ICA Supermarket i Hedemora.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079