23948sdkhjf

Frukost till middag – det nya heta

Precis som många andra mattrender, kommer ”brinner” – breakfast + dinner – från USA.
Enligt en nygjord undersökning från Lantmännen äter nästan en femtedel av 18–25-åringarna frukostmat till middag.

Precis som många andra mattrender så kommer ”brinner” – breakfast + dinner – från USA, och för att det ska vara en näringsriktig måltid bör man välja rätt frukostalternativ.

Enligt Karin Magnusson, dietist på Axa bör det vara mat som innehåller kolhydrater av bra kvalitet, protein och fett samt vitaminer och mineraler.

– Att äta en engelsk fet frukost med toast, korv och äggröra eller en skål fruktyoghurt med sockriga flingor är inte nyttigt oavsett vilken tid på dygnet man äter det, säger hon i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Men att dricka en näringsrik smoothie, äta matiga mackor eller havregrynsgröt med någon god topping, funkar jättebra som middag.

Bortsett från att det är kul och annorlunda att äta frukost till middag, är det oftast ett bra ekonomiskt val och ofta enkel matlagning som inte kräver särskilt lång tid vid spisen. Maten innehåller även en rad vanliga ingredienser som du ofta redan har i ditt kylskåp och skafferi.

– Många föräldrar har dåligt samvete för att de inte alltid hinner laga varm mat till sina barn på kvällarna men kall mat kan vara minst lika bra, avslutar Karin Magnusson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094