23948sdkhjf

Mjölken dyrare till hösten

Enligt analytiker kommer priset på mjölk – i samband med en ökad efterfrågan – att stiga till hösten.
De flesta analytikerna verkar eniga om att efterfrågan på mejeriprodukter kommer att ta fart mellan det tredje och fjärde kvartalet, alltså någon gång kring månadsskiftet september-oktober. Det skriver tidningen Lantbruk.

Lagren med mjölkpulver i de stora importländerna, till exempel Kina, är fortfarande välfyllda och köparna avvaktar med att börja handla igen, särskilt när marknaden är så pass välfylld, menar ANZ – Banken ANZ – med verksamhet i Australien och på Nya Zeeland.

Under det andra halvåret tror dock banken att efterfrågan på mjölkpulver kommer att vända uppåt igen när lagren behöver fyllas på. Även det låga avräkningspriset bidrar till den förväntade uppgången eftersom det resulterat i ett lägre utbud som hjälper pendeln mellan utbud och efterfrågan att snabbare slå om.

Kina spås göra en efterlängtad comeback på marknaden i slutet av det tredje kvartalet och företagets finanschef uppger att man förväntar sig att Kina kommer att börja importera mejeriprodukter, främst mjölkpulver, igen någonstans mellan det tredje och fjärde kvartalet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063