23948sdkhjf

Lantmännen stänger kvarn

På kvarnen arbetar i dag 33 personer och samtliga berörs när verksamheten lägger ner.
Lantmännen har beslutat att stänga kvarnen i Uppsala och flytta verksamheten till kvarnen i Strängnäs. Lantmännen ser samtidigt över placeringen av spannmålsmottagningen i Uppsala.

Lantmännen har sett över kvarnstrukturen i Mälardalen, vilket lett till beslut om samordning för att skapa en effektivare verksamhet. På kvarnen i Uppsala arbetar idag 33 personer och samtliga berörs när kvarnen stängs under 2017. MBL-förhandlingar har avslutats och personalen har informerats om förändringarna.

– Kvarnen i Uppsala ligger i nära anslutning till bostäder, vilket gör det svårt att utveckla verksamheten långsiktigt, säger Fredrik Malmfors, varuflödesdirektör, Lantmännen Cerealia, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det är oerhört tråkigt för våra kollegor i Uppsala, men vi behöver ha en långsiktig lösning i Mälardalen för att vara fortsatt konkurrenskraftiga. Nu gör vi en större satsning på kvarnen i Strängnäs. Vi bygger ut verksamheten för att befästa vår starka position på mjölmarknaden och räknar med att kunna anställa ett tiotal personer under kommande år.

Intill kvarnen i Uppsala har Lantmännen en spannmålsmottagning och en översyn har inletts för att hitta en alternativ placering i närområdet.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094