23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

EU ökar köttproduktionen

Produktionen förväntas fortsätta öka under både 2015 och 2016.

Efter ett par år med minskande köttproduktion i EU vände trenden i fjol och produktionen förväntas nu att fortsätta öka i år och även under 2016. Det skriver Jordbruksaktuellt.

Produktionsökningen är störst för kyckling, men även framställningen av gris- och nötkött ökar. Även konsumtionen av de tre köttslagen har ökat.

Enligt Jordbruksaktuellt har det ryska importstoppet på kött från EU haft mindre betydelse för nöt- och kycklingkött under 2014, men stor påverkan på exporten av griskött. Grisköttet drabbades av den stängda ryska marknaden redan i februari efter fynd av svinpest i polen medan nöt- och kycklingkött stängdes ute från Ryssland först under hösten.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.12|