23948sdkhjf

Hemköp öppnar ekobutik

"Målet är att kunna testa det här på fler ställen i landet framöver", säger Axfood AB´s presschef.
Hemköp öppnar, torsdagen den 7 maj, en renodlad ekobutik på Torsplan i Stockholm. Hemköp kallar butiken för Reko konceptet är – för Hemkök – helt nytt.

– Tanken är att vi ska kunna erbjuda kunderna prisvärda och bra livsmedel med fokus på vegetariskt, miljövänligt, ekologiskt och hälsosamt. I sortimentet finns bland annat färdiglagade rätter som kunderna kan köpa med sig hem efter jobbet, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood AB, till Food Supply.

Hemköp Reko innefattar även ett café inne i själva butiken. Där är tanken att man ska kunna köpa en kopp kaffe eller ett glas ekologiskt vin – då caféet besitter rättigheter.

Är tanken att det här koncept ska tillämpas i fler svenska städer?

– Det här ser vi nu som en flaggskeppsbutik och målet är att kunna testa det här på fler ställen i landet framöver. Men det är inget bestämt än och nu först får vi se hur det här går, säger Claes Salomonsson.

Enligt Claes Salomonsson, presschef på Axfood som äger Hemköp, kommer butiken att saluföra 300 olika torrprodukter samt färdigmat. Av det som erbjuds är 90 procent ekologiskt eller så kallad high class.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203