23948sdkhjf

Hantverksbageri får stororder från Ica

Bagerichef: "Det här påverkar såklart vår produktion positivt".
De första ekologiska kanelbullarna som lanseras i de stora livsmedelsbutikerna kommer från det lilla hantverksbageriet Green Bakery i Angered.

– Vi är först ut med att göra ekologiskt vetebröd som säljs på Ica, uppger Jerry Holmqvist, bagerichef på Green Bakery, till Food Supply.

Enligt Jerry Holmqvist produceras det mesta av vetebrödet som säljs på i butikerna utanför landets gränser och innehåller dessutom en rad kemiska tillsatser.

Jerry Holmqvist uppger att kanelbullarna från Green Bakery enbart innehåller ekologiska råvaror, vilket också påverkar priset.

– Ekologiska råvaror, framför allt kryddor, är väldigt dyrt, men vi har lyckats övertala Ica att ta in våra bullar. Om man klarar av att motivera för kunderna varför de ska lägga några kronor extra på dem så kommer de att sälja.

Green Bakery tecknade redan 2008 avtal med Ica centralt, men då avseende bröd. Den första bulleveransen skickades iväg till Ica den 22 april

– Det här påverkar såklart vår produktion positivt. Den dagen vi slår i taket med produktionen så får vi se det som ett positivt bekymmer.

Men än så länge är det oklart hur försäljningen har gått.

– Det är alldeles för tidigt att säga, säger Ernest Cohen, produktchef kategori bageri på Ica, och berättar för Food Supply varför livsmedelskoncernen beslöt sig för att ta in det ekologiska bakverket.

– Vi saknade ett ekologiskt fikabröd i vårt sortiment och eftersom vi redan hade ett avtal med Green Bakery beslöt vi oss för att beställa kanelbullarna från dem, uppger Cohen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079