23948sdkhjf

Nederländskt malteri satsar på Sverige

Anrikt malteri i Nederländerna riktar in sig på svenska hantverksbryggerier.
– Vi fokuserar på att erbjuda special-malt till den europeiska craft beer-marknaden och vi har precis i dagarna börjat att erbjuda svenska, norska och finska bryggerier våra produkter, säger Micke Magnusson på The Swaen, till Food Supply.

På det nederländska malteriet The Swaen jobbar, enligt Micke Magnusson, malt-mästare med gedigen erfarenhet och expertis. Micke själv, har ett förflutet från den svenska ölmarknaden – som marknadschef på Galatea Spirits AB samt nordisk vd för ölproducenten SABMiller.

– Jag är relativt insatt i den svenska marknaden och kan lite om produktion, logistik och ölbranschen internationellt, säger han.

The Swaen har tillverkat malt sedan 1906. De har levererat till bryggerier i Nederländerna under en lång period och i takt med att hantverksmässig öl vuxit sig stark i Nederländerna har malteriet anpassat produktionen till bryggeriernas önskemål.

– Vi är speciellt utrustade för hantverksmässig produktion av öl och försäljning av rostad special-malt. Vi har ett helt eget rosteri i direktanslutning till malteriet, vilket gör att vi är extremt flexibla när det kommer till leveranser av alla sorters malt, produktutveckling och framtagande av unika rostningsgrader.

Hur kommer det att påverka er produktionskapacitet om ni får en ny nordisk marknad?


– I och med ökad efterfrågan från just småskaliga bryggerier har vi redan gjort stora investeringar så vår produktion kommer inte att påverkas när vi vi nu öppnar för flera marknader. Dock kommer vi att fortsätta investera i kapacitet om det behövs, men i dagsläget klarar vi oss ett bra tag framöver, avslutar Micke Magnusson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.25