23948sdkhjf

Ica öppnar upp för lokala producenter

Halländska livsmedelsproducenter och ICA-handlare knöt nya affärskontakter på mässa.
Flera nya affärskontakter knöts mellan ICA-handlare och halländska matproducenter under matmässan Lokala Affärer på Tjolöholms Slott i slutet av förra veckan.

Mässan, som är en pilotsatsning och ett samarbete mellan Tjolöholms Slott, LRF och ICA som inleddes i september 2013, ska öppna upp för att fler lokalproducerade produkter ska kunna erbjudas i ICA:s butiker. Drygt 20 producenter ställde ut, och handlare och personal från åtta ICA-butiker kom för att träffa dem.

Grönsaker, tomater, honung, svamp, kött, mjöl, öl och ägg – många råvaror visades upp och Dan Andersson från ICA Supermarket i Ullared gjorde till exempel en ny upptäckt då han besökte Ulvereds hjorthägns monter.

– Jag köper liknande produkter från Skåne idag. Jag har inte tänkt på att det finns sådant på nära håll, kommenterade han i ett pressmeddelande.

Det gavs även råd som handlade också om logotyper och förpackningar: Det gäller att sticka ut i mängden, och helst ska man också ha en story att berätta.

– Det är en sak att sälja varan en gång till butiken, men om inte någon konsument plockar varan ur hyllan så är det kört. Då kan man inte sälja igen, sade Dan Jacobson, ICA Sverige AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094