23948sdkhjf

Svagt uppåt för HKScan

HKScan minskar sin förlust. Men bolaget dras fortsatt med röda siffror.
Nettoomsättningen för HKScan gick under första kvartalet, 2015, upp till drygt 4,38 miljarder svenska kronor, att jämföra med fjolårets siffror som visade på 4,33 miljoner kronor för samma period.

Rörelseresultatet för kvartalet uppgår till -7,45 miljoner svenska kronor, vilket är en förbättring från samma period 2014 som visade -66 miljoner.

Förlusten uppgår till nästan 29 miljoner svenska kronor miljoner euro under perioden – att jämföra med fjolårets kvartalssiffror som låg på 152 miljoner kronor.

HK Scan bedömer att rörelseresultatet kommer att förbättras under 2015 och att det sista kvartalet blir det finansiellt starkaste.

Det förbättrade finansiella resultatet beror, enligt Scan, bland annat på bra affärer i Sverige och Finland.

I Sverige uppgick rörelseresultatet till drygt 18 miljoner svenska kronor, att jämföra med nästan -113 miljoner svenska kronor för samma period förra året. Importtrycket av utländskt griskött lättade något under kvartalet, jämfört med förra året, det skriver Scan i sin rapport.

Resultatet för Baltikum förblev oförändrat, och den danska affären fortsätter att göra förlust. Situationen i Danmark förvärras av en engångskostnad på grund av en salmonellarelaterad återkallelse under första kvartalet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11