23948sdkhjf

Chefer på Värmlandschark sparkas

Sammanslagning orsak till att två högt uppsatta i företaget får gå.
Sent på tisdagseftermiddagen offentliggjordes att Värmlandschark omorganiseras och att två Konsumchefer därmed tvingas sluta. Vd:n Jesper Gunnarsson Berg och en produktionschef på Konsum Värmlandschark AB får alltså gå, när charkbolaget nu blir en del av den ekonomiska föreningen, och inte längre får vara kvar som ett eget produktionsbolag.

– Vi ska arbeta effektivare och rationellare med bibehållen service till våra kunder. Då ser vi sammanslagningen som en naturlig del av det, säger Konsum Värmlands vd Tomas Sjölander, till Nya Wermlands-Tidningen, NWT.

Enligt Sjölander kommer inga ytterligare tjänster att försvinna i samband med omorganisationen.

Varken produktionschefen eller vd:n har, enligt Tomas Sjölander, några fallskärmsavtal.

– Nej, de har sedvanliga anställningsavtal med en viss uppsägningstid. Vi sitter just nu med den frågan och jag kan inte säga vilka belopp det rör sig om, säger han till NWT.

De ungefär 170 anställda på Värmlandschark producerar 7 800 ton charkvaror per år i den egna anläggningen på Orrholmen i Karlstad. Av lokalt producerade råvaror tillverkas korv och pastejer och färdig mat. Man styckar och paketerar även kött och fläsk. Produkterna säljs i Konsum Värmlands egna butiker men också i Coop Sveriges butiker och Konsum Bohuslän Älvsborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093