23948sdkhjf

Han öppnar Skandinaviens största ekobutik

En 1600 kvadratmeter stor butik med 4500 produkter öppnar på Södermalm i Stockholm.
Ekologiskt fortsätter sin frammarsch på marknaden och i dag, torsdag, öppnar Skandinaviens största ekologiska matvarukedja Paradiset. Den 1600 kvadratmeter stora butiken på Södermalm i Stockholm utgör startskottet på en ekologisk storsatsning.

Paradisets vd och grundare, Johannes Cullberg, har redan fått positiv respons.

– VI hade smygöppning igår kväll och vi sålde helt fantastiskt bra, säger han till Food Supply.

Butiken har ett sortiment som omfattar 4500 produkter – med allt ifrån mejeri, torrvaror, deli och frys till färskvaror och hygienartiklar – blir butiken en av de största i Europa. Butiken öppnas av Sveriges Godaste Matmarknad som planerar ytterligare några butiker framöver.

– Vi kommer att öppna tre butiker till i Stockholmsområdet under nästa år, därefter är planen att öppna fyra butiker per år, men då i övriga delar av landet. Vi tittar på lämpliga städer där medvetenheten kring ekologisk och närproducerad mat är störst, och i dagsläget är det i landets storstadsregioner.

Hur många anställda är ni i dagsläget?

– Runt 60 personer som jobbar i butik och foodcourt.

Förutom ett ekologiskt och småskaligt producerat utbud tillhandahåller butiken endast naturliga produkter, det vill säga produkter utan artificiella smaker eller färgämnen.

Butiken, som dessutom rymmer en så kallad foodcourt med en handfull restauranger och cirka 100 sittplatser, ligger vid Mariatorget i Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078