23948sdkhjf

Lösgodisexpansion för Cloetta

Tillväxt och marginalförbättringar framöver för konfektyrbolaget.
Cloetta rapporterar för det andra kvartalet den 17 juli, men drivet av förvärv, positiva valutaeffekter och en organisk tillväxt på 1,5 procent, inklusive lösgodiskontraktet med Coop, prognostiserar Handelsbanken att intäkterna för godisföretaget har ökat med 6 procent till 1 315 miljoner svenska kronor.

Det framgår av en nygjord analys från Aktiespararna.

Vidare räknar Handelsbanken med att det justerade rörelseresultatet har ökat till 129 miljoner kronor – från 110 miljoner kronor under det andra kvartalet förra året.

"Vi har inte gjort några prognosförändringar i sen tid utan tror fortfarande att bolaget kommer att tuffa på mot målet om en rörelsemarginal på 14 procent tack vare effektivitetsåtgärder, hävstång på ökade volymer samt prishöjningar", skriver Handelsbanken i en kommentar till Aktiespararna.

Cloetta-aktien är ovanligt lågt prissatt relativt jämförbara europeiska och amerikanska konfektyrbolag, vars kurser har stigit betydligt mer än Cloettas under de senaste månaderna. Om aktien skulle stiga med 30 procent från dagens nivå, skulle värderingen – enligt Aktiesparanda – ändå vara något lägre än genomsnittet av de jämförbara bolagen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079