23948sdkhjf

Ökad försäljning av ekologiska livsmedel

Stor efterfrågan leder till kraftig tillväxt.
2015 har börjat med en kraftig ökning av ekologiska matvaror. Under första halvåret ökade nya kravmärkta matvaror med hela 16 procent. Det som ökar mest är mejerivaror, nötkött och bröd. Under förra året steg försäljningen med 38 procent, det framkommer i ett pressmeddelande från Krav.

Den stora efterfrågan på ekologiska varor gör att fler och fler producenter introducerar ekologiska produkter till marknaden. Sedan årsskiftet har 1640 nya produkter registrerats hos Krav som certifierar ekologiska varor. Totalt finns det nu 7640 artiklar med den märkningen.


Fakta: Certifieringar i handeln

Krav-certifieringen verifierar bland annat ett högre krav på djuromsorg och mindre klimatpåverkan, men har även krav om hälsa och socialt ansvar vid produktionen av livsmedlet. Den särskilda kontrollen kring ekologisk mat, som är gemensam för hela EU, är en del av Krav-certifieringen

Andra märken så som EU-lövet, eller EU-ekologiskt, är EU:s märkning för ekologiskt jordbruk. För att få denna certifiering krävs att minst 95 procent av produktionens innehåll är producerat ekologiskt. Fairtrade-märket handlar primärt om att arbetsvillkor skall vara bra för de som producerar varorna.


Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Sjöstrand Coffee får brittisk miljonorder
Cafékedjan Le Croissant i konkurs
Semper ansluter sig till Lantmännens gröna initiativ
Probi tillsätter ny ordinarie vd
Därför pressar kedjorna sina leverantörer att sätta vetenskapsbaserade mål
Fontana prisas som en av Sveriges bästa arbetsplatser
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.11