23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Japansk whisky ska lagras i rymden

Drycken tros få en mjukare smak.

Den japanska sprittillverkaren Suntory ska skicka ut ett antal flaskor med whisky och andra spritdrycker i rymden för att se om och hur tyngdlösheten påverkar smakerna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dryckerna – däribland en 21-årig single malt-whisky – ska lagras på den internationella rymdstationen, ISS, i minst ett år innan de skickas tillbaka till jorden där experter ska utvärdera effekterna. Hypotesen är att dryckerna, bland annat tack vare ovanligt stabila lagringsförhållanden, kan få en mjukare smak.

Enligt pressmeddelandet har dock Suntory inga planer på att sälja rymdspriten.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.102|