23948sdkhjf

Jämtlandstjej bakom "Rädda-bonden"-uppror

Startade facebooksida för att uppmana folk att handla svenskt.
Med uppmaningen om att köpa svenska mejerivaror har Matilda Widholm från jämtländska Hallen på en vecka fått över 3 200 gillare till sin facebooksida "Rädda bonden, Fyll kylskåpet med svenskt".

– Jag kan inte vara passiv, för mig är det viktigt med ett öppet landskap, säger hon till Östersunds-Posten, ÖP.

På grund av det låga marknadspriset på mjölk har det, den senaste tiden, skrivits debattartiklar och initierats flertalet protestaktioner mot att svenska mjölkbönder riskerar att kapitulera.

Matilda Widholm är själv uppväxt på mjölkgård och det var den senaste sänkningen av mjölkpriset från Arla som gjorde att hon i förra veckan tog ett krafttag för att hjälpa de svenska mjölkbönderna och frågade sin pappa om råd.

– Jag och har följt min mamma och pappas kamp hur länge som helst och nu fick jag nog. När jag frågade pappa om vad man kan göra svarade han att folk bör köpa svensk. För att tillverka ett kilo ost går det åt tio kilo mjölk, så det är ett bra sätt att stödja mjölkbönder på, uppger hon för ÖP.

På sin facebooksida tipsar nu Matilda Widholm om mejerivaror som tillverkas av mjölk från svenska gårdar.

– Jag tror att det är många som inte har kunskapen om vad som är svenska produkter. På många produkter står det ingenting om varan är tillverkad av svensk mjölk eller inte, säger hon till ÖP.

Och hon är förvånad över den respons hon har fått för sitt initiativ:

– Jag trodde inte att så många skulle gilla den här sidan. Den var bara tänkt som ett sätt att påverka mina närmaste vänner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093