23948sdkhjf

Nestlé stäms på 100 miljoner dollar

Nudelskandal i Indien efter att höga blyhalter hittats i produkter.
I maj i år rapporterade livsmedelsmyndigheten i delstaten Uttar Pradesh att Maggi Noodles, Nestlés flaggskeppsprodukt i Indien, innehåller höga halter av bly. I stället för att be om ursäkt och åtgärda problemet valde företaget att gå till domstol för att försvara sin rätt att fortsätta sälja produkten på den indiska marknaden. Det rapporterar Svenska Dagbladet, SvD.

Först i juni drog företaget in försäljningen av nudlarna efter att myndigheter förbjudit produkten på marknaden. Företaget, som innehar 80 procent av marknaden för snabbnudlar i Indien, har också förstört 400 miljoner paket snabbnudlar.

Nu har Indiens regering, enligt brittiska BBC, valt att stämma företaget på 100 miljoner dollar där Nestlé anklagas för att ha orsakat skada för konsumenter genom vilseledande marknadsföring av Maggis nudlar. Nyheten har skapat uppståndelse i sociala medier, skriver BBC. Många frågar sig om det stora skadeståndet, som söks i konsumenternas namn, kommer att komma samtliga som ätit nudlarna till del.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125