23948sdkhjf

Konsum Värmland bommar igen butiker

I dag kom ödebeskedet från Konsum Värmland. Fyra av de elva hotade Coop-butikerna läggs ned.
Det har spekulerats mycket sedan Konsum Värmland gick ut med uppgiften om att elva butiker riskerade nedläggning i våras. Det efter att Konsum Värmland redovisat förluster på -60 miljoner kronor för 2014.

Nu har styrelsen bestämt sig. Fyra tätortsbutiker får bomma igen medan sju landsbygdsbutiker räddas.

Beskedet ska nu diskuteras på medlemsmöten på respektive ort innan det formella beslutet tas av förvaltningsrådet den 21 oktober.

Butikerna som läggs ned är Coop Extra i Degerfors, Coop Konsum Skogsgatan i Kristinehamn, Coop Konsum Deje och Coop Konsum Skrantahallen i Karlskoga. Sammanlagt uppgick förlusterna för de fyra butikerna -7,3 miljoner kronor och den negativa utveckligen har fortsatt under 2015, enligt Konsum Värmland. De fyra butikerna har i dag cirka 30 anställda.

— Här har vi inte fått det gensvar från medlemmarna som vi önskade när vi presenterade nedläggningshotet i våras. En nedläggning i tätorten får heller inte lika stora konsekvenser för våra kunder som en nedläggning i landsorten ger. Men samtidigt är vi medvetna om att det får negativa konsekvenser främst bland våra äldre medlemmar och inte minst för vår personal, säger Konsum Värmlands vd Tomas Sjölander i ett pressmeddelande.

Av de sju butiker som räddas kvar är fem ensamma på sin ort och enligt Tomas Sjölander är det ökad kundlojalitet som gör att de kan vara kvar.

— Vi är i dag den största enskilda aktören som driver handel i Värmlands landsbygd. En nedläggning skulle få mycket stora konsekvenser på dessa orter, därför vill vi prioritera verksamheten så länge det överhuvudtaget är ekonomiskt försvarbart. Nu får vi hoppas att köptroheten håller i sig och ökar ytterligare. Ingen butik kan på sikt överleva utan kunder, säger Tomas Sjölander.





Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078