23948sdkhjf

Norrmejerier till Jämtland

Nytt samarbete med Coop ger Norrmejerier tillgång till den jämtländska marknaden.
Coop fortsätter att knyta lokala och regionala mejerier närmare. Strategin går ut på att kunna erbjuda fler lokalproducerade varor och luckra upp maktkoncentrationen på mejerimarknaden.

Från och med februari 2016 kommer samtliga Coop-buriker i Jämtland att ha Norrmejerier som huvudsaklig leverantör av mjölk, fil, yoghurt, grädde och crème fraîche. Butikerna säljer årligen en miljon liter mjölk.

Det innebär att Norrmejerier får tillgång till en marknad där Coop säljer en miljon liter mjölk per år.

— Jämtland är en naturlig utökning av vårt försäljningsområde och vi vet att det är ett efterlängtat besked till de jämtländska konsumenterna, säger Jörgen Öberg, försäljningschef på Norrmejerier, i ett pressmeddelande.

Coop ingår också ett samarbetsavtal med Gefleortens Mejeri, som handlar om att deras produkter ska exponeras på ett tydligare sätt i butikerna och i reklamsammanhang.

— Sveriges mjölkproducenter har en tuff situation. Coops långsiktiga strategi är att värna om lokalt och regionalt producerade livsmedel på den svenska mejerimarknaden. Våra utökade samarbeten med Norrmejerier och Gefleorten är ett exempel på det, säger Karolina Hagberg, direktör för affärsområde inköp och kategori på Coop, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094