23948sdkhjf

Stor grossist köper konkurrent

Gourmet Foods köper upp Göteborgsgrossisten Quality Meat och kommer att omsätta 580 miljoner.
Restaurang- och butiksgrossisten Gourmet Food köper Göteborgsgrossisten Quality Meat, som kommer att kvarstå som ett varumärke inom Gourmet Food-koncernen. Även varumärket Svenska Gårdar ingår i affären. Det för att stärka sin ställning på Västkustmarknaden.

I och med köpet kommer familjeägda Gourmet Food att omsätta runt 580 miljoner kronor och ha 100 anställda, enligt egen utsago.

— Quality Meat är ett välskött bolag med lika stor kärlek till mat som vi. Tillsammans kommer vi bli ett starkt gäng och en viktig aktör på den svenska marknaden, säger Gourmet Foods vd Stefan Persson, i ett pressmeddelande.

Quality Meat är en av landets större importörer av köttprodukter, i synnerhet nötkött från Sydamerika och lammkött från Nya Zeeland, och har kunder över hela Europa. Dessutom förädlas charkprodukter.

— Vi har starka varumärken som Quality Meat och Svenska Gårdar, jag är övertygad om att Gourmet Food kommer förvalta och utveckla dem väl. Det känns också utmanande och spännande att tillsammans få etablera Gourmet Food med sitt rika sortiment och höga service på Västkusten, säger Peter Nader, vd på Quality Meat, i en kommentar.

Quality Meat omsatte drygt 164 miljoner kronor 2014 medan Gourmet Food omsatte 356 miljoner kronor samma år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062