23948sdkhjf

Stjärnkrögaren ska mätta DN

Pontus Frithiof lämnar personalmatsalen på TV4 för att i stället öppna tre nya verksamheter i DN-skrapan.
Stjärnkrögaren Pontus Frithiof hoppas att journalisterna på Dagens Nyheter och Expressen är hungrigare än personalen på TV4.

Nu stänger hans koncern, förlusttyngda Pontus Group, ned personalmatsalen i TV4-huset för att i stället öppna tre verksamheter i DN-skrapan i Stockholm: en lunchrestaurang, döpt till Tidningshuset by Pontus, på 1 000 kvadratmeter och med plats för 240 personer, en deli vid ingången och ett bageri.

Till tidningen Besöksliv säger Pontus Frithiof att han räknar med att servera 500 luncher per dag och dra in 1 till 1,5 miljoner kronor i månaden.

Från och med 1 november ska även Pontus Groups cateringverksamhet flytta in i DN-skrapan.

Pontus Frithiof driver sedan september en restaurang på våning 23 i skrapan, Atelier 23.

Pontus Group bildades 2002 och består ett flertal restauranger och verksamheter. De senaste två åren har koncernen uppvisat röda siffror. 2014 var omsättningen drygt 71 miljoner kronor, med ett rörelseresultat på -4 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063