23948sdkhjf

Livsmedelsjätten bryter 50-årigt samarbete

GEA, en av världens största tillverkare av livsmedelsteknik, vill stärka positionerna i Sverige med en egen säljorganisation och bryter därför samarbetet med Christian Berner efter mer än 50 år.
Tyska GEA, som bland annat tillverkar processteknik och maskiner till livsmedelsindustrin, vill komma närmare sina svenska kunder. Christian Berner AB, som i över 50 år representerat GEA på den svenska marknaden, förlorar därmed uppdraget.

— Vi har varit mycket nöjda med insatsen Christian Berner har gjort under åren, och det är med mycket uppskattning för utmärkt service som vi nu avslutar det här samarbetet. GEA har dock vuxit kraftigt, likaså den svenska marknaden, och vi samlar nu våra säljkanaler under lokala landsorganisationer, säger Ansgar Hoffmann, GEA:s regionalchef för Nord- och Centraleuropa, i ett pressmeddelande.

Säljorganisationen för processutrustning och anläggningar hamnar nu i Göteborg. Daniel Frosterud, tidigare produktansvarig för GEA hos Christian Berner, går också, från och med 1 november, över till GEA och blir säljansvarig för affärsområdet Solutions på den svenska marknaden.

— Det är förstås olyckligt att förlora en långvarig partner som GEA, som alltid har agerat professionellt i våra gemensamma affärer. Vi förstår dock att GEA behöver etablera sin egen organisation med tanke på den breda portfölj de nu erbjuder. Vi önskar GEA och Daniel Frosterud framgång i deras framtida affärer tillsammans, säger Bo Söderqvist, vd på Christian Berner AB, i en kommentar.

Kunder som gjort beställningar på GEA-produkter via Christian Berner kommer fram till årsskiftet behandlas som tidigare, uppger GEA. Från och med den 1 januari 2016 ska dock samtliga order läggas direkt hos GEA Sweden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079