23948sdkhjf

Svenska Lantägg blir Dava Foods

Namnbytet innebär inga varumärkesförändringar, men väl nya tjänster i Skara.
Svenska Lantägg byter namn och kommer från och med nu heta samma som moderkoncernen, Dava Foods. Namnbytet syftar till att skapa mer enhetlighet och ska ses i ljuset av den samordnings som Dava Foods, marknadsledare på skalägg och flytande äggprodukter i Norden,vill implementera efter att köpt upp företag i Finland och Estland.

— Dava Foods har i dag aktiviteter i många länder. Vi tror att en standardisering av namn och profil över landsgränserna kommer att stärka den interna sammanhållningen bland medarbetarna, samtidigt som det kommer att stärka den externa syrligheten, säger Håkan Persson, vd på Dava Foods i Skara, tidigare Svenska Lantägg, i ett pressmeddelande.

Samtidigt genomförs en omstrukturering som gör att Dava Foods anläggning i Skara övertar produktionen av flytande äggprodukter för den finska och estniska marknaden. Därmed kommer produktionsvolymen att dubbleras, vilket gör att Skara-anläggningen nu går upp på tvåskift och nyanställer fem personer.

Enligt vd Håkan Persson kommer namnbytet inte att innebära några stora skillnader för svenska konsumenter.

— Vi behåller alla lokala varumärken, vilket innebär att äggen från Dava Foods i Sverige även i fortsättningen kommer att heta Lantägg. Vi fortsätter också med märket ”Tvättade svenska ägg” med svensk flagga, som garanterar att äggen är både svenska och tvättade, säger han.
Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093